Rețetă surprinzătoare pentru fericirea Generației Z: sens, somn și sprijin social. Un nou sondaj Gallup dezvăluie ingredientele cheie pentru fericirea Generației Z. Sondajul a colectat date de la peste 2.000 de americani cu vârste cuprinse între 12 și 26 de ani.
Pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 26 de ani, secretul fericirii nu stă neapărat în bani sau statut social, ci mai degrabă într-un sentiment de împlinire și conexiune, conform Business Insider.
Sondajul arată că 73% din Generația Z se declară fericiți, însă acest procent scade semnificativ pe măsură ce aceștia se apropie de vârsta adultă. Se întâmplă din cauza lipsei unui sentiment că munca sau studiile lor contează cu adevărat.
Aproape jumătate dintre membrii acestei generații consideră că activitatea lor zilnică nu le oferă acel sentiment de contribuție valoroasă sau sens pe care și-l doresc.
Business Insider a relatat anterior despre noua abordare a Generației Z față de locul de muncă, inclusiv despre faptul că această generație nu agreează stilul de viață corporatist standard de la 9 la 5 și despre tendința lor de a spune liber ce gândesc la locul de muncă.
Generația Z are nevoie să simtă că viața lor este semnificativă pentru a atinge fericirea, potrivit studiului, și poate din cauza acestei cerințe, persoanele din acest grup de vârstă sunt mai puțin susceptibile de a avea sentimente pozitive despre viața lor decât membrii generațiilor mai vechi la aceeași vârstă, a declarat Hrynowski pentru CNN.
Cantitățile adecvate de somn și relaxare s-au clasat pe locul al doilea în topul factorilor care contribuie la fericirea Gen Z.
Cei mai fericiți membri ai generației sunt, de asemenea, cei care au cele mai multe șanse să simtă dragoste și sprijin din partea celor apropiați.
În schimb, persoanele care se compară cu ceilalți sunt mai predispuse să simtă frecvent anxietate, potrivit cercetătorilor.
Sondajul a constatat, de asemenea, că membrii Generației Z care se identifică ca fiind LGBTQ+ au cu 16 puncte procentuale mai puține șanse de a spune că sunt fericiți – un punct de date important, având în vedere cercetările anterioare ale Gallup care au constatat că până la 1 din 5 membri ai grupului de vârstă se identifică ca fiind gay.